ua en ru

Виручка з мережі ТЦ "Амстор" в Донецькій обл не надходить на рахунки підприємств групи, - "Смарт-Холдинг"

Головний акціонер групи компаній "Амстор" - "Смарт-Холдинг" заявляє, що виручка з магазинів, які знаходяться в Донецькій області, не інкасується згідно з установленими правилами, і, відповідно, не надходить на рахунки підприємств групи. Про це йдеться в повідомленні "Смарт-Холдингу".

Згідно з повідомленням, йти на протиправні дії співробітників змушує екс-керуючий і міноритарний акціонер "Амстора" Володимир Вагоровський. "Це дає підстави припускати, що Вагоровський присвоює виручку торговельної мережі, при цьому залишаючи борги перед постачальниками і банками без оплати. Співробітники, які виконують незаконні вказівки, йдуть на кримінальний злочин, про що їх не повідомляє екс-керуючий. Таке грабіжницьке ставлення магазинів мережі призведе до банкрутства і закриття торгових центрів у Донецькій області", - підкреслили в "Смарт-Холдингу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 грудня 2014 р. озброєні люди намагалися блокувати ряд магазинів мережі "Амстор" у Запоріжжі, Дніпропетровську та Маріуполі. На місця подій прибула міліція, робота магазинів була відновлена, але ненадовго. Зараз не працюють більшість магазинів мережі "Амстор".

Компанія "Смарт-холдинг", основний акціонер "Амстора" пов'язує дії озброєних людей з міноритарним акціонером компанії і її колишнім керуючим Владмиром Вагаровским. Дії міноритарного акціонера і колишнього менеджменту в "Смарт-Холдингу" пояснюють результатами аудиту, який виявив спроби Вагоровського присвоїти компанію, а також приховати обсяги розкрадань.

Головний акціонер рітейлера - "Смарт-Холдинг" звернувся в правоохоронні органи і закликав співробітників зберегти стабільну роботу всіх підприємств групи компаній "Амстор". Повідомляється, що екс-керуючий шантажує менеджмент магазинів, примушує не виходити на роботу і приховувати торгову виручку від інкасації.

В даний момент екс-керівники мережі магазинів "Амстор" Володимир і Олександр Вагоровські перебувають за кордоном і зареєструвалися в готелі Cheval Blank елітного альпійського гірськолижного курорту Куршевель. Правоохоронці пов'язують від'їзд Вагоровских за кордон з подачею від імені головного акціонера заяв в міліцію на дії екс-керуючого.

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор", підтримав головного акціонера групи - "Смарт-Холдинг" у прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії сказано: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського і колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів.