ua en ru

За випуск зелених єврооблігацій ДТЕК отримав нагороду від GlobalCapital

За випуск зелених єврооблігацій ДТЕК отримав нагороду від GlobalCapital Фото: ДТЕК (dtek.com)
Автор: РБК-Украина

За випуск зелених єврооблігацій ДТЕК отримав нагороду Most Impressive Debut Issuer від GlobalCapital. Це вже друга нагорода ДТЕК за випуск зелених єврооблігацій.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У листопаді 2019 року компанія вперше здійснила випуск зелених єврооблігацій – цінні папери на суму 325 млн євро з терміном обігу 5 років включені в лістинг Euronext Dublin.

За умовами випуску, залучені кошти можуть бути спрямовані виключно на існуючі та майбутні проекти "ДТЕК ВДЕ" у відновлюваній енергетиці.

Дебютний випуск компанії став бенчмарком для всього українського сектору відновлюваної енергетики і продемонстрував підвищену увагу міжнародних інвесторів до проєктів, які підтримують принципи ESG (Environmental, Social, Governance).

"Інвестиції у відновлювальні джерела енергії України – це вагомий внесок у покращення екологічної ситуації нашої країни, який має масштабуватись та всіляко підтримуватися", - заявив генеральний директор "ДТЕК ВДЕ" Маріс Куніцкіс.

За результатами голосування учасників міжнародного фінансового ринку GlobalCapital визначає переможців серед компаній з усього світу, які працюють в різних галузях економіки. Нагорода вручається в рамках церемонії Bonds Awards 2020. Видання GlobalCapital понад 30 років є ключовим джерелом інформації про міжнародні фінансові ринки.

Нагадаємо, "ДТЕК ВДЕ" розвиває зелену енергетику в рамках групи ДТЕК, що сприяє досягненню глобальної мети України щодо декарбонізації економіки країни.

Компанія інвестувала в розвиток відновлюваної енергетики 1,2 млрд євро, що дозволило побудувати вітро- та сонячні електростанції потужністю 1 ГВт. Робота станцій буде сприяти щорічному скороченню викидів СО2 в атмосферу на 2,6 млн тонн.