ua en ru

Випущені за "законом Савченко" здійснили понад 2 тисяч тяжких злочинів

Випущені за "законом Савченко" здійснили понад 2 тисяч тяжких злочинів Фото: випущені за "законом Савченко" здійснили понад 2 тисяч тяжких злочинів

За час дії "закону Савченко" передчасно випущені понад 10 тисяч осіб

За час дії "закону Савченко" випущені ув'язнені зробили більше 2 тисяч тяжких злочинів. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян Facebook.

"За цей час на вулиці нашої країни передчасно вийшло понад 10 000 осіб, які за станом на 11 травня вчинили понад 2 тисячі тяжких злочинів", - написав Троян.

#Переможеньки вам у стрічку. Верховна Рада скасувала можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення за "законом...

Опубліковано Vadim Troyan 18 травня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №5534 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення). За документ з другого разу проголосували 227 депутатів Ради (спочатку 213 нардепів).

У пояснювальній записці наголошується, що введення в дію закону № 838-VIII - так званого "закону Савченко" призвело до соціально негативних наслідків. Зарахування судом строку попереднього ув'язнення з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі фактично призводить до нівелювання такої мети покарання, як запобігання вчинення нових злочинів.