ua en ru

Електронні та паперові витяги та довідки з держреєстрів мають однакову юрсилу, - НБУ

Електронні та паперові витяги та довідки з держреєстрів мають однакову юрсилу, - НБУ Фото: Національний банк України

Українські банківські установи зобов'язані приймати у громадян і юридичних осіб обидва види документів

Національний банк України (НБУ) відправив всім українським банкам роз'яснення, яким зобов'язав банківські установи приймати витримки виписки та довідки, отримані громадянами чи юридичними особами з державних реєстрів в електронній формі так само, як і їхні паперові аналоги. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

У документі йдеться, що відповідно до порядку надання відомостей з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затвердженого наказом Мін'юсту №466/5 від 31 березня 2015 р., відомості, які містяться у державному реєстрі можуть надаватися як у паперовій, так і електронній формі. "Крім того, аналогічні документи можуть бути отримані громадянами без участі держреєстратора через офіційний веб-сайт розпорядника реєстру у вигляді електронних документів", - йдеться в повідомленні Мінюсту країни.

Особливий акцент прес-служба зробила на тому, що виписки, витяги та довідки в паперовому вигляді та електронній формах мають однакову юридичну силу.

Нагадаємо, раніше керівництво Мін'юсту провело акцію з інформування українців про роботу електронних сервісів міністерства.