ua en ru

Вихідці з РФ культивують антиукраїнські настрої в Нідерландах, - NYT

Вихідці з РФ культивують антиукраїнські настрої в Нідерландах, - NYT Фото: голландський парламентарій лівого крила Гаррі ван Боммель

"Українська команда" Боммеля виступала проти підписання торгової угоди між Україною та ЄС

Так звана "українська команда" голландського парламентарія лівого крила Гаррі ван Боммеля, яка виступала проти підписання торгової угоди між Україною та Європейським Союзом, складається з вихідців з Росії або російськомовних регіонів України, які підтримують лінію Кремля. Про це повідомляє The New York Times.

Повідомляється, що "українська команда" відвідувала зібрання, виступала по телебаченню та використовувала соціальні мережі, щоб представити уряд України як "кровожерливу клептократію", яка недостойна голландської підтримки. Як заявив Боммель, "було дуже зручно показати, що не всі українці корисні".

Як відомо, голландські виборці не підтримали угоду про торгівлю між Європейським Союзом та Україною, зігравши, таким чином, на руку Москві і проросійським популістам по всій Європі.

Повідомляється, що неясно, командував безпосередньо Кремль "українською командою" Боммеля чи вона діяла, виходячи зі своїх власних симпатій, проте втручання Росії у вибори в інших країнах викликає занепокоєння серед європейських політиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони США Джеймс Меттіс, виступаючи на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, заявив, що у нього "мало сумнівів" щодо втручання Росії у вибори інших країн.