ua en ru

Вихід Великобританії з ЄС призведе до рекордного обвалу курсу фунта стерлінгів

Вихід Великобританії з ЄС призведе до рекордного обвалу курсу фунта стерлінгів Фото: Девід Кемерон

Девальвація буде більш сильною і руйнівною, ніж відбулася у вересні 1992

Можливий вихід Великобританії з ЄС за підсумками майбутнього референдуму здатний спровокувати рекордний обвал курсу британської національної валюти, при якому фунт стерлінгів втратить до 20% своєї вартості по відношенню до долара. Про це повідомляє газета The Guardian.

"Я б очікував, що ця девальвація буде більш сильною і руйнівною, ніж 15-відсоткова девальвація, що відбулася у вересні 1992 року", - пише фінансист та інвестор Джордж Сорос


Як наголошується, фунт стерлінгів практично точно і швидко впаде, якщо на референдумі візьме гору позиція про вихід з ЄС.

"Я б очікував, що ця девальвація буде більш сильною і руйнівною, ніж 15-відсоткова девальвація, що відбулася у вересні 1992 року, коли мені досить пощастило, щоб отримати солідний прибуток для мого інвестиційного хедж-фонду за рахунок Банку Англії і британського уряду", - додав 85-річний мільярдер.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявляє, що в разі, якщо більшість громадян країни під час референдуму про можливості виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу (Brexit) проголосують "за", шляху назад вже не буде.