ua en ru

Вихід Великобританії з ЄС послабить зростання світової економіки в 2017, - МВФ

Вихід Великобританії з ЄС послабить зростання світової економіки в 2017, - МВФ Фото: МВФ

Найбільші економічні втрати понесуть самі британці

Вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit) послабить зростання світової економіки в 2017 році. За оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), найбільші економічні втрати понесуть самі британці, повідомляє DW.

Як повідомляється, через Brexit МВФ був змушений скорегувати у вівторок, 19 липня, свій прогноз кон'юнктури світового ринку.


"За оцінками фінансової організації, глобальне економічне зростання в 2016 році складе 3,1 відсоткових пункти, а роком пізніше - 3,4 процентних пункту. Це на 0,1 процентних пункту нижче, ніж МВФ прогнозував у квітні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з оцінками МВФ, у 2017 році зростання ВВП Великобританії знизиться до 1,3 процентних пункту, що на 0,9 процентних пункту менше, ніж передбачалося чотирма місяцями раніше.

У свою чергу, головний економіст МВФ Моріс Обстфелд зазначив, що в першій половині 2016 року світова економіка подавала обнадійливі сигнали. Крім того, він заявив, що МВФ планував до 22 червня трохи змінити прогноз у бік підвищення, однак "Brexit вставив нові палки в колеса".

"Згідно з нинішніми прогнозами фонду, ВВП Німеччини виросте в 2016 році на 1,6 процентних пункту, а через рік - на 1,2. Лідером економічного зростання стануть США. У поточному році ВВП Сполучених Штатів підніметься на 2,2, а в 2017 році - на 2,5 процентних пункту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія не буде починати процедуру виходу з ЄС (Brexit) в 2016 році.