ua en ru

Вихід України з СНД зробить продукцію вагонобудівників неконкурентноздатною, - КВЗ

У випадку виходу України зі СНД продукція вітчизняних вагонобудівників виявиться неконкурентоспроможною.

У випадку виходу України зі СНД продукція вітчизняних вагонобудівників виявиться неконкурентоспроможною. Про це сьогодні журналістам на брифінгу повідомив голова правління Крюківського вагонобудівного заводу Євген Хворост, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заяви про те, що ми виходимо з СНД, дуже погано впливають на відносини по бізнесу. Я приїхав з Казахстану і Таджикистану і все там насторожилися цими заявами. Це, звичайно, турбує. Якщо це буде зроблено, то мито буде 10% і ми автоматично піднімемо ціни на вантажні вагони і будемо неконкурентноздатні",- сказав Хмиз.

Він також зазначив, що поки підприємство виробляє 150-200 вагонів на місяць, при колишніх обсягах 1 тис. вантажних вагонів на місяць.

ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення "Укрзалізниці". Крюківський вагонобудівний завод в 2013 р. зменшив випуск вантажних вагонів на 48% - до 5,3 тис. шт., а пасажирських збільшив на 7,2% - до 74 шт.