ua en ru

Вихід США з угоди по клімату займе роки, - Юнкер

Вихід США з угоди по клімату займе роки, - Юнкер Фото: Жан-Клод Юнкер

Американці не можуть просто так відмовитися від угоди із захисту клімату

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що вихід Сполучених Штатів Америки з Паризької кліматичної угоди займе кілька років. Про це повідомляє Reuters.

"Американці не можуть просто залишити угоду про захист клімату. Містер Трамп вважає зворотне, оскільки він не знає подробиць", - заявив Юнкер на студентській конференції щодо майбутнього Європи, організованої асоціацією німецьких роботодавців BDA.

За його словами, Європа повинна чітко заявити США, що вихід з Паризької кліматичної угоди - це не простий процес, і що повна відмова від угоди займе роки.

Юнкер підкреслив, що США знадобилося б мінімум 3-4 роки, щоб відмовитися від зобов'язань, що випливають з підписання угоди.

Дональд Трамп раніше заявив на своїй сторінці в Twitter про те, що має намір сьогодні о 15:00 за місцевим часом (22:00 за київським) оголосити про те, чи залишаються Штати учасником цього документа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву засновника компаній SpaceX, Tesla і The Boring Company Ілона Маска, що він вийде з експертних рад при президенті США, якщо Дональд Трамп вирішить відмовитися від Паризького угоди з клімату.