ua en ru

Вихід Росії з СЦКК може негативно вплинути на роботу місії ОБСЄ, - нардеп

Вихід Росії з СЦКК може негативно вплинути на роботу місії ОБСЄ, - нардеп Фото: Ірина Фріз (УНІАН)

Фріз висловила переконання, що РФ хоче дистанціюватися від активізації обстрілів на Донбасі

Вихід Російської Федерації зі складу Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) може негативно вплинути на роботу місії ОБСЄ на Донбасі. Про це заявила член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, повідомляє "Укрінформ".

Так, за словами Фріз, відкликання російських офіцерів СЦКК свідчить про бажання росіян зруйнувати контроль припинення вогню.

"СЦКК був створений для того, щоб здійснювати контроль над дотриманням режиму припинення вогню. І, відповідно, якщо росіяни виходять з цього центру, то розпадається і механізм, який здійснював контроль і надав безпосередню допомогу СММ ОБСЄ", - заявила вона.

Крім того, Фріз висловила переконання, що РФ хоче дистанціюватися від активізації обстрілів на Донбасі, "демонструючи, що вони ніякого відношення до цього не мають". Фріз такоз наголосила, що "параліч роботи СЦКК" може негативно впливати і на роботу місії ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили про виведення російських військових зі складу Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК).