ua en ru

Вихід Греції з єврозони виглядає найбільш ймовірним сценарієм, - Bloomberg

Вихід Греції з єврозони виглядає найбільш ймовірним сценарієм, - Bloomberg Фото: агентство Bloomberg

Вихід країни з валютного союзу може відбуватися "хаотично"

Вихід Греції з єврозони виглядає найбільш вірогідним сценарієм розвитку подій. Про це заявили аналітики JPMorgan, Barclays, інвестиційного банку BMO Capital Markets, аналітичної компанії Oxford Economics Ltd і лондонської консалтингової компанії Teneo Intellegence за підсумками голосування на референдумі в Греції, вчора, 5 липня, пише Bloomberg.

"Незважаючи на те, що ситуація нестабільна, вихід Греції з єврозони виглядає більш імовірним", - цитує агентство повідомлення JPMorgan за підсумками голосування.

Крім цього, в повідомленні наголошується, що вихід країни з валютного союзу може відбуватися "хаотично".

"Вихід (з єврозони, - ред.) - це найбільш вірогідний сценарій зараз. Для європейських лідерів узгодити умови нової програми допомоги Афінам з нинішніми грецькою владою буде вкрай складно", - відзначає за підсумками референдуму Barclays.

Аналітики компанії також підкреслюють, що лідерам країн ЄС складно буде "продати" домовленості з Грецією громадянам власних країн.

Вихід Греції із зони євро також вважають базовим сценарієм аналітики інвестиційного банку BMO Capital Markets. Аналітична компанія Oxford Economics Ltd оцінює ймовірність виходу Греції з валютного союзу в 85%, лондонська консалтингова компанія Teneo Intellegence - у 75%.

Нагадаємо, глава Міністерства фінансів Греції Яніс Варуфакис сьогодні, 6 липня, оголосив про свою відставку після проведення референдуму в Греції, згідно з результатами якого проти пропозицій міжнародних кредиторів висловилися 61,31% греків, за виступили 38,69% жителів країни.