ua en ru

Міністр фінансів Греції подав у відставку

Міністр фінансів Греції подав у відставку Фото: Яніс Варуфакис

Варуфакіс назвав причини своєї відставки

Глава Міністерства фінансів Греції Яніс Варуфакіс сьогодні, 6 липня, оголосив про свою відставку після проведення референдуму в Греції, згідно з результатами якого проти пропозицій міжнародних кредиторів висловилися 61,31% греків, за виступили 38,69% жителів країни, передає Yahoo.News.

У заяві Варуфакіса йдеться, що йому стало відомо, що деякі члени єврозони вважали його присутність на засіданнях міністрів фінансів небажаною. Він зазначив, що, на думку учасників єврогрупи і партнерів, його відсутність на переговорах допомогла б досягти угоди.

"З цієї причини сьогодні я залишаю Міністерство фінансів", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Варуфакіс звинуватив кредиторів Греції у "тероризмі", сказавши, що вони чекають відповідей "Так" (від тих, хто підтримує поступки кредиторам - ред.), щоб принизити греків.

Він додав, що банки в Греції знову відкриються у вівторок, незалежно від результату голосування.

Варто також зазначити, що про відставку і заявив опозиційний лідер Греції Антоніс Самарас. Після оприлюднення результатів референдуму в Греції, Самарас повідомив, що залишає посаду голови правоцентристської партії "Нова демократія". "Я розумію, що наша партія вимагає нового старту", - сказав Самарас, але свого наступника, який замінить його і очолить партію, не назвав. Крім цього, він закликав греків змусити нинішній уряд виконати свою обіцянку і в найкоротші строки домовитися з кредиторами.