ua en ru

Вихід "Аякса" у фінал Ліги Європи може вплинути на "Динамо"

Вихід "Аякса" у фінал Ліги Європи може вплинути на "Динамо" Фото: "Динамо"

Амстердамський клуб може витіснить "біло-синіх" топ-25 рейтингу УЄФА

Вихід амстердамського футбольного клубу "Аякс" у фінал Ліги Європи може вплинути на посів київського "Динамо" в кваліфікації Ліги чемпіонів наступного сезону. Про це пише сайт zbirna.com.

Після здобуття трьох очок у півфінальній стадії ЛЕ (перемога вдома і бонус за вихід в наступний раунд) голландці впритул наблизилися до віце-чемпіону України в рейтингу Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА):

23. Ліон (Франція) - 68,833
24. Фіорентина (Італія) - 68,666
25. Динамо (Україна) - 67,526
26. Аякс (Голландія) - 67,212.

"Аякс може витіснить "Динамо" топ-25, якщо у фіналі Ліги Європи не програє "Манчестер Юнайтед" в основний час. В теорії це може позначитися на перспективах "біло-синіх" отримати у відборі ЛЧ прийнятного суперника.

Наголошується, що це буде мати значення тільки в ситуації, якщо "Аякс" фінішує в своєму чемпіонаті на другому місці (за тур до фінішу відстає від лідера, "Фейєноорда", на одне очко).

На даний момент "Динамо" в клубному рейтингу УЄФА опустилося на 25 місце, пропустивши вперед французький "Ліон". У той же час, донецький "Шахтар" завершує сезон 2016/17 на 18 місці рейтингу, а "Дніпро" пропустив "Рому" і опустився на 38 сходинку.

Нагадаємо, "Манчестер Юнайтед" зіграє з "Аяксом" у фіналі Ліги Європи. Гра пройде 24 травня на стадіоні "Френдс-Арена" в Стокгольмі.