ua en ru

На виїздах з Харкова розпочато будівництво взводных опорних пунктів

На виїздах з Харкова розпочато будівництво взводных опорних пунктів. Про це було заявлено в ході огляду председателм Харківської облдержадміністрації Ігорем Райниным будівництва першого з укріплень на Бєлгородському шосе.

"Ми все будемо робити всерйоз, бутафорією на території області ніхто займатися не буде. Тому якщо це інженерна споруда оборонного характеру, то це дійсно повинно бути інженерною спорудою, а не просто мішки з піском. Військові інженери та фахівці в галузі будівництва підібрали висоти та всі необхідні координати для розташування опорного пункту взводу. Це сучасна інженерна споруда, яка дійсно допоможе у випадку необхідності оборони Харківської області. Білгородське напрямок є одним з найбільш небезпечних напрямків. Тому, безумовно, обране це місце", - заявив Райнин.

За задумом будівельників, опорні пункти повинні зупинити просування мобільних груп, у тому числі броньованих, бронетанкових груп противника в бік Харкова.

Аналогічні інженерні споруди збираються побудувати на Золочівському та Вовчанському напрямках. Закінчити будівництво чотового опорного пункту на Бєлгородському шосе планують до 1 травня. Раніше повідомлялося, що харківські обласні власті планують побудувати 31 взводний опорний пункт на території Луганської області.