ua en ru

Кандидат США на посаду посла в Росії пообіцяв домагатися відновлення цілісності України

Кандидат США на посаду посла в Росії пообіцяв домагатися відновлення цілісності України Фото: Україна і США (twitter.com/VGroysman)

Гантсман заявив, що в разі призначення буде просувати в РФ американські інтереси

Висуванець Білого дому на посаду нового посла США в Росії Джон Гантсман заявив, що в разі призначення буде просувати в Росії американські інтереси, серед яких є і відновлення цілісності України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Гантсмана, він буде для досягнення цілей США взаємодіяти з російськими чиновниками від вищих щаблів влади до місцевого рівня.

Він зазначив, що серед таких цілей, - "розв'язання кризи в Україні таким чином, що буде поважати суверенітет України і відновить її територіальну цілісність".

При цьому, як звернув увагу Гантсман, "Москва продовжує втручатися в демократичні процеси наших друзів і союзників".

Також серед інших цілей він назвав подолання екстремістського угруповання "Ісламська держава", протистояння тероризму, дотримання угод про контроль над озброєннями і нерозповсюдження зброї масового знищення, а також пошук політичного рішення конфлікту в Сирії.

Як очікується, комітет і потім Сенат затвердять Гантсмана, колишнього губернатора штату Юта, який також був послом США в декількох країнах, серед того в Китаї.

Нагадаємо, раніше Президент США Дональд Трамп заявив про необхідність протистояти загрозам суверенітету України.