ua en ru

Вибори в Угорщині: лідери партій, що програли, йдуть у відставку

Вибори в Угорщині: лідери партій, що програли, йдуть у відставку Фото: вибори в Угорщині (mno.hu)

Про наміри залишити свої пости заявили керівники політсил, які посіли друге і третє місця

В Угорщині лідери партій, які не змогли добитися перемоги на парламентських виборах у країні, оголосили про відхід у відставку. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема зазначено, що про наміри залишити свої пости заявили керівники об'єднання "За кращу Угорщину" ("Йоббік"), який посів друге місце, і Соціалістичної партії, що завершила вибори на третьому місці.

"Ми не змогли досягти нашої мети - перемогти на виборах і домогтися змін в уряді. "(Партія) "Фідес" знову перемогла", - заявив лідер політсили "Йоббік" Ґабор Вона.

Своєю чергою лідер Соцпартії Дьюла Мольнар повідомив своїм прихильникам і журналістам, що вважає себе відповідальним за те, що сталося, і визнає рішення виборців.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у ніч на понеділок, 9 квітня 2018 року, в короткій промові оголосив про свою перемогу на парламентських виборах.

Пізніше в організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) розкритикували вибори в Угорщині через брак справедливої конкуренції для опозиційних партій.