ua en ru

Вибори у Великобританії: консервативна партія Мей втратила більшість, - екзит-пол

Вибори у Великобританії: консервативна партія Мей втратила більшість, - екзит-пол Фото: вибори у Великобританії (telegraph.co.uk)

Партія прем'єра втратила більшість у Палаті громад британського парламенту

Виборчі дільниці на парламентських виборах у Великобританії завершили свою роботу, консервативна партія отримує 314 місць в Палаті громад, лейбористська партія - 266. Про це свідчать результати екзит-полу GfK/Ipsos MORI, передає ВВС.

Так, консервативна партія прем'єр-міністра Терези Мей втратила більшість у Палаті громад - нижній палаті британського парламенту.

Згідно з даними екзит-полу, консерватори отримують у Палаті громад 314 з 650 мандатів, лейбористи - 266, Шотландська національна партія - 34, ліберал-демократи - 14, валлійські націоналісти - 3, зелені - один мандат, і інші партії - 18 місць.

Як наголошується, консерватори залишаються найбільшою партією парламенту, але не мають більшості в 326 голосів для створення однопартійного уряду і повинні шукати партнера або партнерів по коаліції.

Офіційні підсумки виборів будуть оголошені в п'ятницю вдень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 червня, у Великобританії почалися позачергові вибори в нижню палату парламенту

Відомо, що в Британії мажоритарна система виборів, таким чином, всі члени Палати громад обираються в одномандатних округах в один тур.