ua en ru

Вибори в Києві не можуть відбутися 2 червня, - глава профільного комітету ВР

Вибори в Києві не можуть відбутися 2 червня. Про це заявив голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія під час погоджувальної ради, повідомляє прес-служба політика.

За словами Жванії, дата проведення виборів в Києві має бути змінена, оскільки постанова набуває чинності з дня її опублікування в офіційному виданні. За умов голосування за проект 2 чи 4 квітня, постанова набуває чинності не раніше 3 чи 5 квітня відповідно. Таким чином порушуються норми закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", яким передбачено, що чергові та позачергові місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за шістдесят днів до дня виборів.

При цьому політик повідомив, що станом на сьогодні до комітету не надійшло жодної пропозиції до тексту постанови про призначення виборів в Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет ВР з питань місцевого самоврядування пропонує розглянути постанову про вибори в Києві 4 квітня.

Сьогодні опозиція заявила, що вимагає розглянути проект постанови про призначення виборів депутатів Київської міськради і київського мера завтра.

Нагадаємо, опозиція скликає мітинг під будівлю Верховної Ради України на 2 квітня 2013 р., щоб "відстояти своє право обирати міську владу і змусити Партію регіонів призначити вибори в Києві".

Читайте також: Верховна Рада на поточному тижні може призначити вибори в Києві, - Рибак