ua en ru

Вибори в США: ймовірність перемоги Клінтон становить 90%

Вибори в США: ймовірність перемоги Клінтон становить 90% Фото: кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон

Демократка може отримати 45% голосів виборців проти 42% у республіканця

Шанси на перемогу на виборах кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон становлять 90%. Про це свідчать результати останніх опитувань в рамках спільного проекту States of the Nation агентства Reuters і компанії маркетингових досліджень Ipos, передає DW.

Згідно з опитуванням, демократка може отримати 45% голосів виборців проти 42% у кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа.

Також Клінтон отримає 303 голоси членів колегії вибірників проти 235 голосів у Трампа. Варто зазначити, що для перемоги на виборах необхідно заручитися підтримкою 270 вибірників.

Видання Economist також призводить схожі цифри. За результатами опитування, проведеного спільно з дослідницьким інститутом YouGov, Клінтон отримає 45% голосів виборців проти 41% у Трампа. У виданні зазначають, що статистична похибка не перевищує 1,7%. З 4 по 7 листопада було опитано 3677 потенційних виборців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прогнози щодо того, хто стане 58-м президентом Америки, з моменту оприлюднення імен двох головних кандидатів змінювалися незначно.

Фаворитом передвиборної гонки з самого її початку є представниця демократичної партії Хілларі Клінтон. Однак її відрив від республіканця Дональда Трампа не перевищує 10%.