ua en ru

Вибори в США: опублікована петиція з вимогою визнати Клінтон президентом

Вибори в США: опублікована петиція з вимогою визнати Клінтон президентом Фото: 2 млн американців хочуть президентом Клінтон

Петицію підписали більше 2 млн американців

Американці направили електронну петицію, в якій Колегію вибірників закликають на формальне голосування 19 грудня проголосувати за демократа Хілларі Клінтон і визнати її переможцем президентських виборів у США. Даний документ опублікований на сайті Change.org.

На сьогодні петицію підписали більше 2 млн осіб.

Автор петиції вважає, що більшість голосів жителів США набрала все-таки Клінтон, а перемога Дональда Трампа обумовлена лише тим, що за нього проголосували виборці. У петиції також зазначено, що Хілларі Клінтон може зайняти президентський пост.

"Ми закликаємо виборців проігнорувати результати виборів у штатах і проголосувати за Хілларі Клінтон. Чому? Трамп не підходить на цю роль. Його імпульсивність, напористість, брехливість, визнана історія домагань сексуального характеру, а також повну відсутність досвіду роблять його небезпечним для республіки. Клінтон виграла народне голосування і повинна бути президентом", — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, протести проти перемоги Трампа в Портленді переросли в масові заворушення.