ua en ru

Протести проти перемоги Трампа в Портленді переросли в масові заворушення

Протести проти перемоги Трампа в Портленді переросли в масові заворушення Фото: акції протесту в Портленді переросли у заворушення

З цього моменту участь в акції є кримінальним злочином

В американському Портленді акції протесту проти перемоги на виборах президента США республіканця Дональда Трампа визнані заворушеннями. Про це у своєму Twitter написала місцева поліція.

"У зв'язку з масовими порушеннями закону і небезпечною поведінкою протест розглядається як заворушення. Натовп попереджено", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією поліцейських, протестувальники озброїлися камінням з будівництва, б'ють вікна, пошкоджують автомобілі, погрожують поліції.

Згідно із законами США, з цього моменту участь в протестах проти перемоги Трампа є кримінальним злочином. Поліція запропонувала натовпу розійтися, а перехожим уникати району заворушень. Наразі в акції беруть участь кілька сотень людей.

Раніше Трамп у своєму Twitter назвав акції протесту "несправедливими".

"Тільки що пройшли дуже відкриті та успішні президентські вибори. І тепер професійні демонстранти, підбурювані ЗМІ, протестують. Дуже несправедливо!", - написав Трамп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сіетлі і Портленді пройшли акції протесту проти перемоги Трампа.