ua en ru

Вибори в США: опитування показує 11% відриву Клінтон від Трампа

Вибори в США: опитування показує 11% відриву Клінтон від Трампа Фото: головні претенденти на нового главу США Трамп і Клінтон

Ще 9,2% не підтримують жодного з кандидатів

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон значно випереджає республіканця Дональда Трампа. Про це свідчать дані онлайн-опитування, проведеного компанією Ipsos спільно з агенцією Reuters серед потенційних виборців на президентських виборах, передає DW.

Зокрема Клінтон готові підтримати 46% опитаних, водночас за Трампа готові віддати свої голоси 34,8%. Таким чином, рейтинг Клінтон більш ніж на 11% вищий, ніж у Трампа. Згідно з результатами опитування, 19,2% не підтримують жодного з кандидатів.


Повідомляється, що ці цифри мало змінилися після того, як Клінтон набрала достатньо голосів для балотування в президенти від Демократичної партії США. Похибка дослідження не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, проведеного телекомпанією Fox News у середині травня, мільярдер Трамп випереджав за популярністю серед американських виборців екс-держсекретаря країни Клінтон. Тоді 45% респондентів готові були проголосувати за Трампа, а 42% - за Клінтон.