ua en ru

Вибори відбулись у всіх областях України, - Турчинов

Вибори відбулись у всіх областях України.

Вибори відбулись у всіх областях України. Про це заявив в.о. Президента України, голови Верховної Ради України Олександр Турчинов під час телезвернення до громадян України.

"Вибори відбулись у всіх областях України. Терористи погрожували нам терактами, вбивствами, викраденням членів комісій та спостерігачів. Але, не зважаючи ні на що, ми забезпечили вільне та демократичне волевиявлення громадян", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що під час виборів влада не допустила використання будь-якого адміністративного тиску чи фальшування результатів.
Також він зазначив, що міжнародне співтовариство визнало вибори в Україні демократичними та прозорими.

"25 травня стало знаковим днем в історії України. Попри всі надзусилля наших ворогів зірвати виборчий процес, втягнути країну в війну та громадянське протистояння, український народ продемонстрував свою політичну зрілість, патріотичну позицію, прагнення до миру та стабільності", - заявив голова ВР.

Турчинов зазначив, що ці вибори стали черговим важливим кроком до нової Європейської України, "якої всі ми прагнемо".

"Нам разом з вами вдалося побороти авторитаризм, гарантувати суверенітет в умовах неоголошеної військової агресії Росії, посилити боротьбу з тероризмом, не давши йому розповзтися по території всієї країни... Ми змогли захистити та зберегти нашу країну. Сьогодні весь цивілізований світ підтримує Україну", - вважає в.о Президента України.

У той же час він підкреслив, що зараз перед громадянами України лишаються складні виклики, але й величезні можливості за короткий час зробити Україну розвиненою європейською державою.

"Після подій, які відбулися в Україні, влада ніколи не зможе діяти так, як раніше. Вона має бути прозорою, підзвітною, ефективною, працювати задля інтересів своїх громадян. Посадовці всіх рівнів мають зрозуміти: час, коли влада була способом збагачення, вже минув. Влада - це відповідальність за долю країни та добробут кожного українця", - заявив Турчинов.