ua en ru

Вибори Президента відбулися у відповідності до нацзаконодавства та міжнародних стандартів, - МЗС України

Вибори Президента України 25 травня 2014 р. відбулися вільно і демократично у повній відповідності до національного законодавства та міжнародних стандартів.

Вибори Президента України 25 травня 2014 р. відбулися вільно і демократично у повній відповідності до національного законодавства та міжнародних стандартів. Про це йде мова у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Вибори Президента України стали історичним успіхом українського народу та його демократичної держави. Переважна більшість громадян України з усіх регіонів держави, включаючи окупований Крим, взяла участь у голосуванні в понад 90 відсотках виборчих дільниць країни, підтверджуючи повну репрезентативність та легітимність волевиявлення", - йдеться в заяві.

Як зазначають у міністерстві, виняткова активність людей на виборах - це вияв готовності захищати рідну державу від нинішніх загроз, бажання миру та європейського майбутнього і демонстрація категоричного спротиву російській агресії.

"Громадяни України з усіх регіонів країни, включаючи окупований Крим, переконливо засвідчили бажання жити в єдиній, соборній та унітарній Україні. Майже 90% виборців віддали свої голоси за кандидатів у президенти, які підтримують європейську інтеграцію держави", - зазначають в МЗС.

Також в українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що усі учасники президентських перегонів визнали їхню демократичність та легітимність, а міжнародні спостерігачі, які були присутні на виборах в Україні, визнали їх як такі, що відбулися демократично та у відповідності до світових критеріїв і стандартів.

"Закликаємо всіх міжнародних партнерів підтримати демократичні перетворення та реформи в Україні. Україна готова і відкрита для інтенсивного двостороннього та багатостороннього діалогу на найвищому рівні", - додають в МЗС.

Нагадаємо, 25 травня в Україні відбулися президентські вибори. За результатами опрацювання понад 80% протоколів на виборах лідирує самовисуванець Петро Порошенко з 54% голосів виборців.