ua en ru

Вибори Президента пройшли відповідно до міжнародних стандартів, - "Опора"

Громадянська мережа "Опора", яка працювала на виборах Президента України, повідомляє, що вибори відбулися згідно з Законом та міжнародними стандартами". 

Громадянська мережа "ОПОРА", яка працювала на виборах Президента України, повідомляє, що вибори відбулися згідно з Законом та міжнародними стандартами". Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Парламент і ЦВК доклали достатніх зусиль для того, щоб забезпечити організацію підготовки виборчого процесу і проведення дня голосування на належному рівні", - йдеться в заяві "Опори".

Також зазначається, що голосування було зірване в 14 з 22 округів Донецької і в 10 з 12 - Луганської області.

"В цілому по країні, крім зазначених 2 областей, голосування проходило спокійно і без значних інцидентів і без масових порушень, а наявність деяких порушень в цілому не вплинуло на волевиявлення громадян", - йдеться в повідомленні.

За даними "Опори", виборчі комісії вдавалися до окремих порушень законодавства, однак ці інциденти не носили масового характеру і не могли вплинути на результати волевиявлення громадян. Зокрема, в день голосування було зафіксовано 168 процедурних порушень, 36 випадків перешкоджання виборчому процесу, 32 випадки незаконного голосування, 20 випадків порушення правил агітації та 19 випадків порушення таємниці голосування.

Згідно з попередніми даними паралельного підрахунку голосів "Опори", на виборах здобув перемогу Петро Порошенко 53,4 %, а друге місце посіла Юлія Тимошенко - 13,2 %.