ua en ru

Вибори в ОТГ продемонстрували електоральну перевагу "Батьківщини", - Кошель

Вибори в ОТГ продемонстрували електоральну перевагу "Батьківщини", - Кошель Фото: Олексій Кошель

Вибори в у 142 об`єднаних територіальних громадах (ОТГ), які відбулись 18 грудня, показали реальний потенціал політичних сил, зокрема, електоральну перевагу ВО "Батьківщина". Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, коментуючи результати виборів до ОТГ, передає прес-служба КВУ.

На думку Кошеля, перевага "Батьківщини" багато в чому пов‘язана не лише із протестною риторикою, але й з розгалуженою системою партійних організацій на місцях.

"Результат виборів у ОТГ чітко показав ефективність партійної роботи різних політичних сил. Зрозуміло, що формування коаліцій відбуватиметься по-різному. Однак партійна складова в ОТГ після цих виборів - привід для кожної політичної сили замислитися над розбудовою широкої мережі по всій країні", - сказав Кошель.

За даними моніторингу КВУ, суто за критеріями оцінки партійних висуванців, "Батьківщина" отримала 33,5% місць на виборах в ОТГ і перше місце за кількістю голів.

Прес-служба КВУ зазначає, що вибори до ОТГ мали і неочікувані результати. Зокрема, партія "Наш край" отримала більше 7% місць, що свідчить про її політичні перспективи.

Нагадаємо, 11 та 18 грудня в 183 ОТГ пройшли вибори.