ua en ru

Вибори в об'єднаних громадах відбудуться 11 грудня, - Гройсман

Вибори в об'єднаних громадах відбудуться 11 грудня, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман розповів про вибори в ОТГ

Необхідне рішення буде ухвалено урядом 3 жовтня

Уряд спільно з Центральною виборчою комісією знайшов рішення, яке дозволить провести вибори в об'єднаних територіальних громадах 11 грудня. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Я думаю, що на 11 грудня ми зможемо вийти на вибори в об'єднаних громадах", - заявив глава уряду.

Він зауважив, що питання призначення виборів у територіальних громадах, що об'єдналися, мало бути вирішене Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно з ЦВК.

"Не спромоглися вирішити без мого втручання. Я втрутився. І ми з Центральною виборчою комісією знайшли формат рішення. В понеділок ми вже ухвалимо необхідне рішення", - зазначив Гройсман.

Прем’єр нагадав, що був одним із авторів Закону про добровільне об'єднання громад.

Бюджети об'єднаних територіальних громад виросли в два, п'ять, сім разів, підкреслив він.

Нагадаємо, 23 вересня Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори у 41 об’єднаній територіальній громаді на неділю, 11 грудня 2016 року. Після цього віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко закликав Центрвиборчком ухвалити рішення щодо виборів у всіх об'єднаних територіальних громадах, які готові до цього юридично й організаційно, тобто ще в 200 ОТГ.