ua en ru

Вибори непостійних членів Ради безпеки ООН: онлайн-трансляція

Вибори непостійних членів Ради безпеки ООН: онлайн-трансляція Фото: засідання Генасамблеї ООН

Україну можуть обрати членом Радбезу на 2 роки

Генеральна асамблея ООН сьогодні, 15 жовтня, в ході засідання вибирає п'ять непостійних членів Ради безпеки. Голосування проходить в таємному режимі.

Засідання Генасамблеї, в ході якого будуть вибиратися непостійні члени Рб, заплановано на 17:00 за київським часом. Спочатку 193 країни-члена голосують, після чого проходить підрахунок бюлетенів. Потім голова 70-ї сесії Генасамблеї Могенс Люккетофт оголосить про результати виборів непостійних членів Радбезу ООН.

Обрані в ході голосування п'ять країн з 1 січня 2016 р. займуть місце в Радбезі строком на два роки.

#ВажливоСьогодні О 17.00 за Київським часом вибори непостійних членів Ради Безпеки #ООН на 2016-2017 рр. #UAinUNSC...

Posted by Міністерство закордонних справ України on 15 октября 2015 г.

Зазначимо, передбачається, що Україну сьогодні оберуть непостійним членом Радбезу, так як іншого кандидата від групи європейських та інших держав немає. Кандидатури усіх п'яти країн, що претендують на членство в Радбезі, вже затверджені регіональними групами. Це - Єгипет і Сенегал (група африканських країн), Україна (група європейських та інших держав), Уругвай (латиноамериканські країни) і Японія (азіатсько-тихоокеанська груп).

У засіданні Генасамблеї ООН приймає участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який прибув до США ще 12 жовтня.