ua en ru

Вибори мера Києва необхідно провести в два тури, - Катеринчук

Мером Києва може стати тільки той, кого будуть обирати в два тури, а отже - підтримає більшість киян. Про це під час брифінгу перед початком погоджувальної ради парламенту заявив лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, повідомляє прес-служба ЄПУ.

"До подій на Майдані нам потрібен був єдиний кандидат від опозиції на виборах столичного мера. По-іншому перемогти вибудувану "донецькими" систему було неможливо. Сьогодні ситуація змінилася: чим ширший вибір - тим демократичніше, - зазначив нардеп, - Інакше ми знову отримаємо нового "Черновецького"​​, якому вдалося переобратися два рази, спираючись виключно на меншість (близько 30%) жителів міста".

Катеринчук повідомив, що вибори мера будуть проходити одночасно з президентськими виборами, таким чином проведення другого туру не потребуватиме додаткових фінансових витрат, оскільки президентські вибори згідно з чинним законодавством також проходять у два тури.

"Двотурова система зробить нового мера дійсно мером всього суспільства, а не якоїсь групи виборців", - підкреслив політик.

Катеринчук також звернувся до всіх кандидатів у мери Києва з проханням підтримати прийняття законопроекту про два тури на виборах міських голів.