ua en ru

Вибори в Македонії: про перемогу заявили дві партії

Вибори в Македонії: про перемогу заявили дві партії Фото: на парламентських виборах у Македонії з незначним відривом перемагає правляча партія

Формування правлячої коаліції в македонському парламенті під загрозою

У Македонії правляча "Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія македонської національної єдності (ВМРО-ДПМНЄ) і Соціал-демократичний союз Македонії (СДСМ), не чекаючи оголошення результатів, заявили про перемогу на парламентських виборах. Про це повідомляє DW.

При цьому, згідно з попередніми результатами Центральної виборчої комісії, за результатами підрахунку понад 98% голосів, поки що з мінімальною перевагою перемагає націонал-консервативна партія колишнього прем'єр-міністра Ніколи Груєвського, у неї 37,96%.

За СДСМ, очолюваний опозиційним лідером Зораном Заєвим, проголосували близько 36,65% виборців.

Як зазначає видання, за таких результатів складається патова ситуація, оскільки формування правлячої коаліції на чолі з однією із зазначених партій практично неможливе, адже немає третього можливого партнера, який набрав достатню кількість голосів для створення більшості в парламенті.

Створення коаліції з цих двох партій практично неможливе, тому що вони відкрито ворогують вже кілька років.

Нагадаємо, у травні 2016 року тисячі людей вийшли на вулиці столиці Македонії та ряду інших великих міст балканської республіки з вимогою відставки президента країни Герге Іванова.