ua en ru

Вибори на Кіпрі: у другий тур пройшли чинний президент і кандидат від комуністів

Вибори на Кіпрі: у другий тур пройшли чинний президент і кандидат від комуністів Фото: Нікос Анастасіадіс вийшов у другий тур виборів (anastasiades.topcyprus.net)

Другий тур виборів президента Кіпру пройде 4 лютого

У другий тур президентських виборів на Кіпрі вийшли чинний глава держави Нікос Анастасіадіс та кандидат від місцевих комуністів Ставрос Малас, передає Cyprus Mail.

Повідомляється, що за підсумками першого туру Анастасіадіс отримав 35,50% голосів, Малас - 30,25% голосів. Другий тур виборів пройде 4 лютого 2018 року. Також повідомляється, що явка на виборах склала 71,4%, що нижче явки на попередньому голосуванні, яка становила 83,14%.

Відзначимо, за даними соціологічних опитувань, які публікувалися перед початком виборів, Анастасіадіс перемагає у другому турі будь-якого опонента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах на Кіпрі лідирує чинний президент. Нинішнє голосування проходить через півроку після провалу переговорів щодо возз'єднання Кіпру. Північну частину острова контролює самопроголошена Турецька Республіка Північного Кіпру, яку визнає тільки Анкара. На півдні - Республіка Кіпр, яка з 2004 року є членом Європейського союзу.