ua en ru

Вибори голови ФФК не відбулися

Вибори голови ФФК не відбулися Фото: dynamo.kiev.ua

Вибори голови Федерації футболу Києва були заплановані на 1 грудня

Вибори голови Федерації футболу Києва (ФФК), які були заплановані на 1 грудня, і реорганізація громадської організації "Федерація футболу м. Києва" в громадський союз, не відбулися. Про це "Українським новинам" розповіли двоє з трьох претендентів на пост лідера київського міського футболу - гравець і тренер Владислав Ващук і громадський діяч та спортивний менеджер Сергій Харченко.

Зокрема, за їх даними, делегати Позачергової конференції ФФК - колективні члени федерації (представники клубів, місцевих футбольних об'єднань та ДЮСШ) не підтримали рішення про реорганізацію (67 голосів "за" при необхідних 72), оскільки не отримали від керівництва федерації вичерпної інформації про її фінансово-господарську діяльністі протягом 2015-2017 років.

"Відсутність таких даних створює загрозу недостовірного формування та подальшого затвердження передавального акта, за яким все майно і кошти ФФК передаються організації-правонаступнику та затвердження якого є обов'язковою умовою для завершення процедури реорганізації ФФК", - повідомили кандидати.

За даними видання, з вимогою надати детальну інформацію про фінансово-господарську діяльність Федерації футболу Києва колективні члени ФФУ звернулися на етапі підготовки Позачергової конференції. Відповідний лист також підтримали Владислав Ващук Сергій Харченко, публічно висловлювали свої підозри про можливі фінансові зловживання з боку керівництва ФФУ.

Проте, як наголошується, голова реорганізаційні комісії та головний бухгалтер організації відмовилися надати для перевірки первинні документи бухгалтерського обліку, про що було повідомлено делегатам Конференції.

Крім того, за інформацією видання, виплата матеріальної допомоги працівникам може призвести до втрати статусу неприбуткової організації. Також у ЗМІ є підозри про можливе нецільове використання коштів, наданих Федерацією футболу України на статутну діяльність ФФК.

Саме ці факти, пишуть "Українські новини", стали причиною відмови частини делегатів Конференції підтримати проведення реорганізації Громадської організації "Федерація футболу м. Києва" в Громадський союз "Федерація футболу м. Києва". Тому відповідне рішення не отримало достатньої кількості голосів.

Не затвердивши пункту порядку денного про реорганізацію, Конференція не могла продовжувати розгляд наступних питань порядку денного, в тому числі щодо проведення виборів керівника організації, про що учасників зборів повідомив директор юридичного департаменту ФФУ Ігор Грищенко, посилаючись на відповідні юридичні норми, пише ЗМІ.