ua en ru

Вибори в Німеччині: Меркель перемогла Шульца на теледебатах

Вибори в Німеччині: Меркель перемогла Шульца на теледебатах Фото: Ангела Меркель (cdu.de)

На думку учасників опитування, під час дебатів нинішній канцлер ФРН трималася впевненіше за свого суперника

У Німеччині перемогу в телевізійних дебатах між ключовими претендентами на пост канцлера Ангелою Меркель і кандидатом від соціал-демократів Мартіном Шульцом здобула нинішній канцлер ФРН. Про це свідчать результати опитування Інституту соціологічних досліджень на замовлення телеканалу ARD, передає DW.

За даними дослідження, чинна глава уряду і блоку ХДС/ХСС Меркель набрала 55% голосів респондентів, а у її конкурента на виборах у бундестаг Шульца - 35%.

На думку учасників опитування, під час дебатів, що відбулися увечері в неділю, 3 вересня, Меркель трималася впевненіше за свого суперника під час обговорення цілого ряду тем.

Так, 44% віддали перевагу канцлеру ФРН у питанні міграційної політики та біженців, тоді як Шульца підтримали 39% респондентів.

Висловлювання Меркель з питань зовнішньополітичного порядку денного Берліна більш переконливими визнали 61% виборців, за Шульца віддали голоси 30% учасників дослідження.

Нагадаємо, за результатами опитування, проведеного на початку серпня, на виборах канцлера Німеччини за Ангелу Меркель проголосували б 52% виборців, а її суперника Мартіна Шульца підтримали б 30% респондентів.