ua en ru

Вибори у Франції: на заморських територіях почалося голосування

Вибори у Франції: на заморських територіях почалося голосування Фото: вибори у Франції

Першими відкрилися виборчі дільниці в Сен-П'єрі та Мікелоні

Голосування в першому турі президентських виборів Франції почалося в суботу, 22 квітня 2017 року, на заморських територіях Франції, дільниці відкрилися у Сен-П'єр і Мікелоні. Про це повідомляє L'Indépendant.

"В найближчі години до них приєднаються жителі Гваделупи, Мартініки, Французької Гвіани і Французької Полінезії. Незабаром проголосують також працівники дипломатичних представництв Франції в країнах Північної та Південної Америки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таке раннє голосування відбувається через велику різницю часових поясів. Так, остаточні результати виборів мають оголосити в один і той же час на французьких територіях в західній півкулі, і в метрополії.

Континентальна Франція дотримується 22 квітня "день тиші" напередодні голосування, яке розпочнеться 23 квітня о 8:00 за місцевим часом. Голосування тут буде відбуватися до 19:00 (у великих містах до 20:00).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон випереджав на 2% лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен за два дні до голосування. Про це свідчать результати опитування Ipsos Sopra Steria.