ua en ru

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів Фото: рейтинги кандидатів

Згідно з опитуванням, напередодні виборів у Франції, рейтинги Макрона і Ле Пен складають 24% і 23% відповідно

Вибори у Франції 2017 відбудуться в неділю, 23 квітня. Рейтинги лідируючих кандидатів - Еммануеля Макрона і Марін Ле Пен, як повідомляє видання EUObserver, практично зрівнялися. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Вибори у Франції: кандидати на пост президента

у неділю відбудуться вибори у Франції 2017. Рейтинги жодного з кандидатів не перевищують 25%. А так, як для перемоги необхідно набрати абсолютну більшість (50%+1 голос), швидше за все остаточний переможець буде визначений в другому турі. Він призначений на 7 травня.

Все на пост президента Франції претендують 11 кандидатів. Однак основними серед них є п'ятеро - Еммануель Макрон, Марін Ле Пен, Франсуа Фійон, Жан-Люк Меланшон і Бенуа Амон.

Еммануель Макрон

Проєвропейський ліберал-самовисуванець. Про свою участь у виборах заявив 16 листопада 2016 року. З серпня 2014 по серпень 2016 займав пост міністра фінансів Франції. Головним його досягненням є так званий "закон Макрона" - "закону для економічного зростання, активності і рівності шансів", який передбачав лібералізацію деяких економічних секторів.

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів

Фото: Еммануель Макрон (twistity-com)

Марін Ле Пен

Йде на вибори від партії "Національний фронт". Навколо її кандидатури постійно спалахують суперечки і конфлікти. Так, представниця ультраправих поглядів у разі перемоги на виборах обіцяє вивести Францію з єврозони, скасувати санкції проти Росії, вислати з країни ісламістів і призупинити легальну імміграцію. Крім того, нещодавно Ле Пен відвідала Москву, де зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним.

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів

Фото: Марін Ле Пен (Le_ibtimes-com)

Франсуа Фійон

Кандидат від Республіканської партії, колишній прем'єр-міністр Франції (з 17 травня 2007 року по 15 травня 2012 року). Був найбільш вірогідним переможцем президентських виборів, згідно з соціологічними опитуваннями. Однак його рейтинги впали після скандалу з дружиною - Пенелоп Фійон. Як відомо, вона фіктивно значилася помічницею і 10 років отримувала зарплату їх депутатських фондів.

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів

Фото: Франсуа Фійон

Жан-Люк Меланшон

Висунутий кандидатом в президенти Франції рухом "Нескорена Франція". Серед основних тез його виборчої програми - вихід Франції з НАТО та Євросоюзу, зниження пенсійного віку, а також оподаткування надприбутків додатковим податком. Крім того, Меланшон виступає за установа Шостий Республіки (прийняття нової Конституції).

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів

Фото: Жан-Люк Меланшон

Бенуа Амон

Кандидат від Соціалістичної партії. В основі його передвиборної програми - захист громадянських свобод, навколишнього середовища і прав робітників. Зокрема, Амон виступає за оприбуткуванням продукції, яка виробляється роботами, за розвиток "зеленої економіки", легалізацію марихуани, а також, як і Меланшон, підтримує створення Шостий Республіки.

Вибори у Франції 2017: рейтинги кандидатів

Фото: Бенуа Амон (kountrass.com)

Вибори у Франції 2017: рейтинги

Згідно з останнім соціологічним опитуванням, яке було проведено Elabe, для журналу L'Express, лідерами президентської гонки є Еммануель Макрон і Марін Ле Пен. За них віддають свої голоси 24% і 23% опитаних відповідно.

На третьому місці - Франсуа Фійон, який набрав 19,5% голосів, а на четвертому - Жан-Люк Меланшон, який отримав 18%.

У той же час, за результатами теледебатів, що відбулися 4 квітня, найпереконливішим серед кандидатів глядачам здався Жан-Люк Меланшон. За нього віддали свої голоси 25% респондентів. На другому місці опинився Макрон (21 %), а на третьому - Фійон (15 %).