ua en ru

Вибори на Донбасі можуть відбутися лише за підтримки міжнародного співтовариства, - Клімкін

Вибори на Донбасі можуть відбутися лише за підтримки міжнародного співтовариства, - Клімкін Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

МЗС: на даний момент ніхто зі спостерігачів ОБСЄ не потрапив на Донбас

Місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися лише за підтримки міжнародного співтовариства. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є законодавство, яким чином повинні обиратися виборчі комісії, хто повинен бути допущений. Ось вони кажуть, що можливі деякі зміни. Може, ми їх допустимо, а, може, не допустимо. Але реально є фундаментальний принцип ОБСЄ - це свобода ЗМІ, це свобода виборчої компанії, це, зрештою, доступ спостерігачів ОБСЄ. На даний момент ніхто зі спостерігачів ОБСЄ не потрапив на Донбас. Вони навіть за загальними принципами повинні потрапити туди ще до початку виборів. І завжди бувають, як ви знаєте довгострокові спостерігачі, які просто повинні зрозуміти, чи відповідають умови, є там умови безпеки, потім короткотермінові спостерігачі. Я вважаю, що нам потрібні не тільки представники ОБСЄ, нам потрібно міжнародне співтовариство", - заявив Клімкін.

Він також запевнив, що завжди буде боротися за те, щоб вибори пройшли під контролем і при безпосередній підтримці у підготовці міжнародного співтовариства.

"Для мене це єдиний критерій, як це (вибори на Донбасі, - ред.) може відбутися", - заявив глава українського Мзс.

Нагадаємо, раніше уповноважений самопроголошеної "Луганської народної республіки" Владислав Дейнего на зустрічі у Мінську передав представникам БДІПЛ ОБСЄ запрошення здійснити моніторинг місцевих виборів" 1 листопада.