ua en ru

Вибори у Британії: найближчі радники Мей подали у відставку

Вибори у Британії: найближчі радники Мей подали у відставку Фото: Тереза Мей втратила радників (nato.int)

Співголови штабу консерваторів Нік Тімоті та Фіона Хілл пішли зі своїх посад

Двоє найближчих радників прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей подали у відставку після дострокових парламентських виборів у Британії. Співголови штабу консерваторів Нік Тімоті та Фіона Хілл 10 червня заявили про те, що йдуть зі своїх посад, передає DW.

"Я приймаю свою частину відповідальності за цю передвиборну кампанію", - заявив Тімоті.

Він зазначив, що хоча консерватори і втратили місця у парламенті за результатами виборів, їхня партія здобула підтримку 13,6 мільйонів виборців, що є "більше, ніж Тоні Блер здобував у всіх своїх трьох перемогах на виборах".

Услід за Тімоті про свою відставку заявила і Фіона Хілл. У короткій заяві вона зазначила, що "не має сумніву, що Мей і надалі буде служити і напружено працювати прем'єр-міністеркою і робитиме це блискуче".

Водночас, згідно з повідомленням британських ЗМІ, Мей нині перебуває під потужним тиском і з боку своїх однопартійців, котрі починають розмірковувати над можливістю її заміни. Видання також пишуть, що деякі високопосадовці партії вже хочуть іншу особу на посаді прем'єра.

Нагадаємо, Консервативна партія Великобританії перемогла на дострокових парламентських виборах 8 червня, однак цей результат виявився нижчим за той, що був у 2015 році. Консерватори втратили абсолютну більшість і нині вимушені домовлятися про коаліцію з іншими партіями. Найімовірніше, як припускають оглядачі, партнером виступить Демократична юніоністська партія, яка діє в Північній Ірландії.