ua en ru

Після виборів Кернес буде "обслуговувати" інтереси БПП, - експерт

Діюча харківська влада намагається налякати виборців загрозою, що виходить від радикалів і, таким чином, зберегти свої рейтинги. Про це пише політолог Микола Спірідонов пише на своїй сторінці в Фейсбук.

На його думку, в нинішньому складі міськради вже намітилась явна криза. Експерт не виключає, що "недавній гучний штурм будівлі був лише піар-акцією з метою відвернути увагу виборців від неефективної роботи депутатів місцевого органу влади".

Спірідонов прогнозує, що "швидше за все, після виборів Геннадій Кернес вже буде обслуговувати інтереси БПП. Приблизно так, як мер Києва Віталій Кличко в даний час, фактично є тільки виконавцем волі президента".

Також експерт не виключає, що після місцевих виборів у Харкові фракції партій "Відродження" і "Солідарність" об'єднаються і створять єдину провладну більшість.

"Оскільки голосів для сталої більшості може не вистачити, цілком ймовірно, що все-таки зареєструють і "Опозиційний блок", - зазначає політолог.

Спірідонов акцентує увагу на тому, що Геннадій Кернес одночасно зареєстрований лідером партії "Відродження", як у міськраду Харкова, так і облраду.

"Очевидно, що в разі поразки на виборах мера, він буде працювати депутатом обласної ради, а поки намагається гнатися за двома зайцями одночасно, простягаючи партійний список "Відродження" відразу в два місцевих органу влади", - вважає експерт.