ua en ru

На виборах у Руанді перемагає чинний президент із 98% голосів

На виборах у Руанді перемагає чинний президент із 98% голосів Фото: Поль Кагаме (flickr.com paulkagame)

Поль Кагаме очолить країну на третій термін поспіль

Президент Руанди Поль Кагаме, який обіймає цю посаду з 2000 року, з високою вірогідністю виграє чергові президентські вибори та очолить країну на третій термін. У ніч 5 серпня 2017 року виборче відомство країни повідомило, що за результатами підрахунку понад 80% бюлетенів Кагаме здобуває більше 98% голосів, передає DW.

Зазначено, що особливих змін у показнику не очікують, офіційні результати мають оголосити пізніше в суботу.

"Перемога - за руандійцями, що мені довірилися. Обіцяю продовжувати вже досягнуте та змінити країну", - заявив лідер Руанди.

Як повідомляється, 59-річний політик переміг двох опонентів, ще трьох не допустили до голосування через процедурні порушення. На виборах 2010 року Кагаме отримав 93% голосів.

Фактично Кагаме керує 12-мільйонною східноафриканською країною від кінця 1990-х, коли він допоміг припинити геноцид у Руанді 1994 року. Оглядачі зараховують до його здобутків економічне зростання та порівняно низький як для регіону рівень корупції, тоді як правозахисники закидають його урядові придушення опозиції. Конституційна реформа 2015 року дозволяє Кагаме залишатися при владі до 2034 року, якщо він цього прагнутиме.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці 2016 року в США помер останній король східноафриканської Руанди Кігелі V на 81-му році життя.