ua en ru

На виборах у Белграді перемагає партія президента Сербії

На виборах у Белграді перемагає партія президента Сербії Фото: президент Сербії Александар Вучич (facebook.com/vucicaleksandar)

Екс-мер Белграда назвав умовами проведення виборів "недемократичними і нечесними"

На муніципальних виборах у Белграді (Сербія), які відбулися в неділю, 4 березня, перемагає Сербська прогресивна партія (СПП) під керівництвом президента країни Александара Вучича. Про це свідчать попередні дані підрахунку голосів, передає DW.

Переможці набирають 45% голосів, а прибічники колишнього мера сербської столиці Драгана Джиласа – на другому місці з 19%.

Як повідомляє видання, остаточні результати будуть підраховані протягом понеділка, 5 березня, але не повинні значно відрізнятися від попередніх підсумків.

Агентство зазначає, що раніше підтримка Вучича в Белграді традиційно була помітно нижчою за показників у інших регіонах країни.

Екс-мер Белграда Джилас заявив, що результати голосування пов'язані з "недемократичними і нечесними" умовами проведення виборів, зокрема Вучич очолював список СПП, хоча конституція країни передбачає поділ посад.

Водночас більшість опозиційних партій вже визнали поразку, хоча під час передвиборної кампанії звинувачували Вучича в тому, що він використовував державні кошти для підтримки своєї партії і скаржилися на недопуск їх у ЗМІ.

Нагадаємо, в Італії на парламентських виборах лідирує правоцентристська коаліція колишнього прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі.