ua en ru

ВПС США опублікували деталізовані плани скорочення чисельності військ

Військові повітряні сили (ВПС) США опублікували деталізовані плани скорочення чисельності військ, повідомляє Associated Press. В рамках програми по зменшенню оборонних витрат і реструктуризації армії, чисельність ВПС США скоротитися на 10 тис. військовослужбовців.

Згідно із затвердженим планом, ВВС США скоротить близько 4 тис. військовослужбовців перебувають на бойовому чергуванні, і 900 льотчиків знаходяться в запасі. Крім цього, ще понад 5 тис. військовослужбовців потраплять під скорочення ВПС Національної гвардії США.

Нагадаємо, в даний час Пентагон закінчує роботу над бюджетом на 2013 фінансовий рік, який почнеться 1 жовтня 2012 р. Бюджет передбачає скорочення витрат на оборону, яке в 2017 р. має скласти 260 млрд дол. Згідно з рішенням конгресу США, Міністерство оборони протягом 10 років зобов'язана урізати свій бюджет на 487 млрд дол.

Глава Пентагону Леон Панетта стверджує, що скорочення бюджету міністерства не позначиться на боєздатності армії США.

Варто відзначити, що Вашингтон проводить перегляд військової стратегії в зв'язку з необхідністю скорочення оборонного бюджету. Стратегія на майбутнє десятиліття передбачає скорочення чисельності армії і військового бюджету в ім'я відновлення економічного потенціалу держави.

В рамках нової стратегії планується приділяти найбільшу увагу загрозам, що подаються азіатськими країнами (такими, як Китай і КНДР), а також будувати партнерські відносини з країнами Близького Сходу для контролю над Іраном.