ua en ru

ВПС США оприлюднили відео перехоплення винищувачами США російського Су-30

ВПС США оприлюднили відео перехоплення винищувачами США російського Су-30 Фото: Су-30

Перехоплення винищувачами США F-15 російського Су-30 сталося в листопаді і грудні 2017 року

У США опублікували відео перехоплень винищувачами США F-15 російського Су-30 в Балтійському регіоні, які відбулися в листопаді і грудні 2017 року. Відео опубліковане на сайті армії США Dvids.

Так, в розшифровці говориться, що всі відео були надані штабом ВПС США в Європі. Американські винищувачі F-15 вилітали з бази Лейкнхет у Великобританії для перехоплення російських літаків через те, що Су-30 не подавали необхідних сигналів і не надавали планів польоту.

"Кадри перехоплення показано на 01:39 хвилині відео. Наступне перехоплення, яке було проведене 13 грудня 2016 року, показане на 02:11 хвилині відео. Всі кадри були зняті з крила американського винищувача", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що винищувачі, які брали участь у перехопленні, задіяні у місії НАТО, яка називається Балтійське повітряне патрулювання. У поясненні до відео наголошується, що перехоплення є стандартною регулярною процедурою. США будуть брати участь у місії НАТО з повітряного патрулювання до 8 січня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський винищувач Су-30 25 листопада здійснив небезпечне перехоплення американського розвідувального літака P-8A Poseidon над Чорним морем.

В Пентагоні визнали дії російського винищувача небезпечними, оскільки літак пролетів навпроти літака США справа наліво, задіявши свої форсажные камери.