ua en ru

Саудівська Аравія перехопила ракету з Ємену

Саудівська Аравія перехопила ракету з Ємену Фото: Саудівська Аравія (twitter.com/bnhamzh)

Ракета була запущена в напрямку провінції Ассир, що на південно-заході Саудівської Аравії

Військово-повітряні сили Саудівської Аравії в п'ятницю, 1 грудня, перехопили балістичну ракету, випущену з території Ємену. Про це повідомляє DW.

Представники військової коаліції, яка протистоїть повстанцям-хуситами повідомили, що ракета була запущена в напрямку провінції Ассир, що на південно-заході Саудівської Аравії. Про потерпілих в результаті запуску і перехоплення не повідомляється. Ракета була знищена.

При цьому телеканал "Аль-Масіра", близьке до хуситам, повідомив про успішне випробування балістичної ракети середньої дальності, яка була спрямована на військову мета в Саудівській Аравії. За даними Аль-Масиры, ракета вразила ціль.

Як наголошується, запуск став вже шостим за останній місяць. В якості відповіді на військові дії Ємену коаліція, очолювана Саудівською Аравією, ввела блокаду всіх єменських аеропортів і морських портів, пізніше зробивши виняток для постачань гуманітарної допомоги.

Як відомо, громадянська війна у Ємені триває вже три роки. Урядовим військам протистоять шиїтські повстанці-хуситы. Офіційну армію підтримує коаліція під керівництвом Саудівської Аравії, яка проводить повітряні нальоти в Ємені.

Нагадаємо, раніше Саудівська Аравія та її союзники зняли двотижневу морську блокаду Ємену. Таким чином, в неділю, 26 листопада, судно з 5500 тонн гуманітарного вантажу увійшло в єменський порт Ходейда на Червоному морі.