ua en ru

ВВП України у II кварталі виріс на 2,4%, - Держстат

ВВП України у II кварталі виріс на 2,4%, - Держстат Фото: ВВП України зріс на 2,4% (колаж РБК-Україна)

Порівняно з I кварталом зростання ВВП склало 0,6%

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України (з урахуванням сезонного фактора) у II кварталі 2017 року, порівняно з відповідним періодом 2016 року, зріс на 2,4%. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

При цьому порівняно з I кварталом 2017 року зростання ВВП склало 0,6%.

Як пояснює Міністерство економічного розвитку і торгівлі, ключовою передумовою зростання стало реформування економіки, поліпшення ділових очікувань і зростання споживчої активності при збільшенні рівня заробітних плат.

Крім того, позитивний вплив забезпечила зовнішня ринкова кон'юнктура, а саме - зростання цін на сировинних ринках, зокрема металу, залізної руди і зернових, а також високий рівень будівельної активності на виробничих та інфраструктурних об'єктах (зокрема, на об'єктах енергетичних підприємств, транспортної інфраструктури та нежитлового будівництва в АПК)

За підсумками 2017года Мінекономрозвитку очікує продовження позитивних динаміки ВВП на рівні близько 1,8% -2%.

Нагадаємо, ВВП України в I кварталі виріс на 2,5%.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогнози зростання світового ВВП в 2017 і 2018 роках. Так, в 2017 році зростання ВВП становитиме 3% (червневий прогноз - 2,9%), а в 2018 році очікуване зростання світової економіки складе 3,2% (у червні - 3,1%).