ua en ru

Коли введуть безвізовий режим для українців

Коли введуть безвізовий режим для українців Фото: безвізовий режим між Україною і ЄС має запрацювати в червні

Коли Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом

Надання безвізового режиму з Європейським союзом для громадян України Рада Євросоюзу схвалили сьогодні, 11 травня 2017 року. Докладніше про те, коли введуть безвізовий режим для українців - у матеріалі РБК-Україна.

Безвізовий режим для українців: рішення за Радою ЄС

Останнім етапом для надання безвізового режиму з Європою громадянам України було сьогоднішнє голосування членів Ради ЄС. Після цього йде процедура підписання документа 17 травня президентом Європарламенту Антоніо Тальяні і представником Мальти в ЄС (ця країна в 2017 році головує в ЄС).

Далі - офіційна публікація рішення у віснику Європейського союзу, через 20 днів після якої безвізовий режим з Україною, нарешті, набуде юридичну силу. Очікується, що українці зможуть подорожувати до Європи без віз 11 червня.

Раніше, 6 квітня, за візову лібералізацію для України Європейський парламент проголосував. За дане рішення віддав голос 521 депутат, 75 були проти, 36 - утрималися. Пізніше, 26 квітня, надання безвізового режиму українцям схвалили посли країн ЄС.

Що потрібно для безвізових поїздок у Європу

Безвізовий режим передбачає дозвіл відвідувати українцям Європейський союз і країни, які підписали Шенгенську угоду, але не є членами ЄС (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія) терміном до 90 днів кожні 180 днів.

Нагадаємо, необхідною умовою для поїздок без віз у країни Шенгенської угоди для громадян України є наявність біометричного закордонного паспорта.

Наступними умовами для безвізових поїздок до ЄС також будуть: аргументація мети подорожі або запрошення від друзів або родичів, наявність достатніх фінансових коштів (готівкових або на банківській карті), наявність місця проживання (наприклад, заброньований номер у готелі), підтвердження наміру повернутися додому (зворотний квиток).