ua en ru

Для введення системи відеофіксації порушень ПДР треба 1 млрд доларів, - Аваков

Для введення системи відеофіксації порушень ПДР треба 1 млрд доларів, - Аваков Фото: відеокамера на дорозі

Терміни введення цієї системи - питання серйозних грошових вкладень

Для впровадження в Україні системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху необхідне фінансування у розмірі близько 1 мільярда доларів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі телеканалу "Україна".

Зокрема він поділився результатами тестового відеоспостереження на основних трасах.

"Близько року тому ми запустили перші тестові режими спостереження на чотирьох точках по всій Україні і подивилися кількість порушень, які потім за чинними положеннями повинні були б штрафувати через "листи щастя" в автоматичному режимі. Кількість цих порушень і штрафів, які громадяни мають заплатити, дійсно жахлива. Якщо ми введемо цю систему по всій країні, буде від 2 до 5 тисяч точок контролю, то не потрібно ніякого бюджету для Міністерства внутрішніх справ - нам цього вистачить, щоби розвиватися далі", - заявив Аваков.

За словами міністра, терміни введення цієї системи - питання серйозних грошових вкладень.

"Ми оцінюємо цю суму як дуже велику: близько мільярда доларів на всю країну. Охочих вкласти ці гроші - величезна кількість, тому що приватні компанії хочуть на цьому заробити, отримуючи відсотки відрахувань. Я думаю, що ми вдамося до механізму залучення солідної міжнародної банківської установи, яка порадить нам вибрати адекватного інвестора й отримати найкращі умови, як це робиться в провідних західних країнах", - розповів Аваков.

Він також додав, що МВС впроваджуватиме цей механізм поступово, щоби був механізм автоматичної фіксації, оскарження цього процесу і стягнень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ ще не готове до запуску в реальному режимі по всій території країни автоматичної відеофіксації порушень ПДР.