ua en ru

Введення біометричних паспортів в Україні слід очікувати не раніше 2015 р., - Держміграційна служба

Введення біометричних паспортів в Україні слід очікувати не раніше 2015 р. Про це заявив на прес-конференції голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нас план розроблений до 2016 р. Якщо все буде добре, скоріш за все, в 2016 р. Якщо буде ще краще, якщо гроші будуть не поетапно, а відразу, - то в 2015 р. Якщо пройде випробовування єдиного реєстру і він буде працювати одразу, то зразу будемо випускати. Сказати, що це буде в 2015 р. чи 2016 р., чи 2017 р. дуже складно", - зазначив Ковальчук.

За його словами, для впровадження в Україні біометричних паспортів необхідно 700-800 млн грн. "Грошей для того, щоб впровадити такі паспорти потрібно 700-800 млн грн", - наголосив Ковальчук. Він також зазначив, що чип у біометричному паспорті потрібен лише для захисту паспорту. В чип будуть вноситися лише данні про власника, які містяться на першій сторінці паспорта.

Також Ковальчук наголосив, що в цьому році Держміграційна служба ще не отримала коштів для впровадження біометричних паспортів.

Читайте також: Державна міграційна служба видаватиме паспорти старого зразка, поки не підготується видавати біометричні паспорти