ua en ru

Введення безвізового режиму буде відкладено до початку 2016 р., - МЗС

Введення безвізового режиму буде відкладено до початку 2016 р., - МЗС Фото: Дмитро Кулеба

На саміті ЄС у Ризі будуть визначені перспективи введення безвізового режиму

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що введення безвізового режиму України з Євросоюзом буде відкладено до початку 2016 року. Про це повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна".

Дмитро Кулеба вважає що існує шанс у травні на Ризькому саміті ЄС почути сигнал про безвізовий режим.

"Шанс на сигнал дуже ймовірний. Раніше ми планували, що на саміт в Ризі ми вийдемо вже на прийняття рішення про безвізовий режим, але наступні кроки будуть такими. 13 травня Європейська комісія представить звіт про досягнення України у виконанні вимог для введення безвізового режиму, після цього це питання буде ще раз обговорено з українською стороною, ми зрозуміємо, що ще ми можемо зробити, і тоді вже в Ризі рішення про безвізовий режим буде прийматися в останній момент, але воно не стосуватиметься запровадження. Воно буде стосуватися визначення чітких перспектив, алгоритмів, за якими потрібно буде рухатися", - сказав Кулеба.

Він підтвердив, що ситуація з введенням безвізового режиму відсунеться до початку 2016 року.

"Так, вона буде усунута і тут буде відповідальність як на Україні, на чіткому виконанні тих вимог, які перед нами стоять, так і частину відповідальності на Європейському Союзі, щоб у ході процесу не виникали якісь нові умови, побоювання, або політичні стурбованості", - зазначив посол.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зазначив, що лідери ЄС відзначили прогрес України на шляху до безвізового режиму.