ua en ru

Лідери ЄС відзначили прогрес України на шляху до безвізового режиму, - Порошенко

Лідери ЄС відзначили прогрес України на шляху до безвізового режиму, - Порошенко Фото: Дональд Туск, Петро Порошенко і Жан-Клод Юнкер

Порошенко вважає, що це дає надію на введення безвізового режиму після відповідного звіту

Президент України Петро Порошенко заявив, що лідери Європейського союзу (ЄС) відзначили прогрес на шляху України до безвізового режиму. Про це Порошенко сказав сьогодні під час спільного брифінгу з Президентом Європейської Ради Туском і Президентом Європейської Комісії Юнкером в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не менш важливу увагу ми приділили наданню громадянам України можливості безвізових поїздок в ЄС. З боку керівництва Європейського союзу був позитивно відзначений прогрес в реалізації плану дій щодо візової лібералізації. Це дає нам всі підстави сподіватися, що здійснена Україною робота буде на належному рівні оцінена Європейською Комісією та державами ЄС та дозволить нам після представлення результатів 12 травня оціночної місії провести необхідні консультації, сформувати вичерпний перелік кроків до кінця року для того, щоб найближчим часом запровадити безвізовий режим з ЄС", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що війна з РФ не повинна бути перешкодою для безвізового режиму України з ЄС.