ua en ru

Введена премія за краще висвітлення військової тематики у мистецтві

Введена премія за краще висвітлення військової тематики у мистецтві Фото: Вікторія Кушнір

Дві премії в розмірі 10 тис. грн кожна присуджуються на конкурсних засадах до дня ЗСУ 6 грудня

У Міністерстві оборони України введена щорічна премія імені Богдана Хмельницького у розмірі 10 тис. грн за краще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Міністерстві оборони України введена премія імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва. Згідно з положенням, премія присуджується щорічно за твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які спрямовані на підняття престижу ЗСУ, пропаганду військової служби і формування у військовослужбовців і молоді національної самосвідомості, почуття патріотизму і вірності військовим традиціям українського народу", - заявила Кушнір.

За її словами, претендентів на отримання премії висувають національні спілки України, інші творчі спілки та асоціації, національно-культурні та національно-просвітницькі спільноти.

"Дві премії в розмірі 10 тис. грн кожна присуджуються громадянам України на конкурсних засадах до дня ЗСУ 6 грудня", - повідомила Кушнір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що письменник Лев Різник отримав президентську премію "Українська книжка року".